Byvandring Århus – 16. september

Byvandring i Aarhus nær banegården.

af Søren Sørensen

Byvandring i Aarhus city torsdag d. 16.09.21 kl. 18.15 med tidligere postmester Bjørn Eriksen i spidsen. Bjørn Eriksen har en meget stor samling af Aarhus postkort og med udgangspunkt i postkortene holder han foredrag om Aarhus hovedbanegård og omliggende områder og om Aarhus havn. Eller han arrangerer vandreture i områder af Aarhus, hvor han deler sin store Aarhus-viden med turdeltagerne. Vi var ca. 20 medlemmer af Østjysk Hjemstavn mødt op en lettere regnfuld og kølig aften til byvandring.

Vi hørte om og så Aarhus banegård, den nuværende er færdigbygget 1929 som den 3. banegård på stedet, Bruuns bro og Bruunsgade, Hallsti og Fredericiagade, Jægergårdsgade, rundt på det gamle og nye Frederiksbjerg, den gamle oliemølle, og den gamle sukkerfabrik. Vi sluttede af ved den nye Frederiks plads og Centralværkstedet.  Vi afsluttede helt ved Spanien under en bro, hvor nogle husvilde boede.

Tak for en utrolig inspirerende tur. En tur, hvor vi besøgte gader og stier, som mange aldrig før har set. Kl. 19 var vi retur ved banegården.