Lørdag den 25. maj 2019 havde vi arrangeret en tur til Tunø. Afgang med morgen færgen og hjemkomst sidst på eftermiddagen. Forårsvejret viste sig fra sin flotteste side - vi havde perfekt vejr hele dagen på Tunø.

Tunø kirke set fra vandet kort før indsejling i Tunø havn
Det var fantastiskvejr på overfarten mod Tunø - lidt køligt men helt klart vejr.
Vagn traxa service kørte en del af selskabet rundt på øen i dette flotte køretøj

Halvdelen af selskabet gik rundt på øen - vi tog en tur på cirka 5 km - hvis vi havde valgt hele øen rundt er turen 8 km lang - Da øen er bilfri er der let at let at færdes overalt - kun lige omkring færgeankomst og afgange er der lidt traktortrafik. Vi vandrede gennem mosen - som idag er et skovareal fulgte nordkysten et stykke ud og asfaltvejen hjem til Tunø kro - hvor resten af selskabet allerede var ankommet efter deres traktortur øen rundt.  Vi spiste en dejlig veltilrettelagt frokost af økologiske råvarer  ude i en overdækket læfylt gårdhave.

Efter middagen på kroen - kom Tunø boen Kristian Wiese og fortalte medlevende om øens historie bl.a om tiden som søfarts ø - men også om en forarmet landbefolkning.
Tunø købmandsgård er øens tilbus til både turisterne og de fastboende. De har en meget bredt sortiment og er jo også i det daglige den eneste forsyningskilde af dagligvarer m.m.

Der var adgang til kirketårnet , som er verdens eneste kombinerede kirketår og fyrtårn. Udsigten deroppefra er formidabel - man kan se vand i alle fire retninger og dermed se hele øen fra tårnet.

De mange turister på øen betyder at der overalt skyder små gallerier op - De er næsten alle beliggende på den vej ned til færgen, som folk går når de er på vej hjem. Dette er en kombineret cafe og galleri indrettet i et almindelig hus
Hjemturen i det flotte vejr kunne tilbringes på det åbne dæk. Da vi nærmede os Hou og det blev overskyet tak folk dog hurtigt ind. Tempearturen faldt hurtigt.